Kees: Trainer en Keurmeester

In 1988 ben ik begonnen met Agility met mijn Briards, en ik was al snel verslaafd.
Het ene leidt tot het andere, en zo stond ik ook al snel foto’s van agility te maken, gaf ik training, organiseerde ik wedstrijden en werd keurmeester.
In 1994 ben ik “zelfstandig” als trainer begonnen.

kees met zaiko

Kees met Zaiko

Door de ambitie om meer in de Agility te bereiken als handler ben ik aan de slag gegaan met Tervuerense herders.
Met Ushi en Zaiko heb ik redelijk goede resultaten behaald. In 2001 was ik met Ushi 3e op et NK en in 2003 7e op het WK voor Belgische Herders en daarmee beste Nederlander.
Met Zaiko heb ik in 2005 de titel Nederlands Kampioen behaald door een CACAG wedstrijd te winnen.
In 2007 is  Poki mijn eerste Pumi  gekomen. Samen hebben we in de top van Nederland in de mediumklasse gelopen en op enkele European Opens geacteerd.

In oktober 2012 stond ik als keurmeester op het WK in Tsjechië. Dat maakte dat jaar heel bijzonder. Heel veel reizen om overal wedstrijden te keuren. Japan en Chili zijn wel de uitschieters.
De parcoursen die ik voor alle wedstrijden gemaakt heb kun je zien op “parcoursen”.

Kees met pumi

Kees met Nevan, Csilla en Poki

Door mijn vele internationale contacten, leer ik veel van andere mensen en ik gebruik deze invloeden in mijn eigen trainingen.
In de loop der jaren heb ik diverse seminars voor trainers gevolgd en als handler diverse trainingen gehand van Tonda Grygar, Sylvia Trkman, Polona Bonac, Jouni en Juha Orenius, Isabelle Emanuelson en Moncia Rylska.

Trainingen geef ik op uitnodiging.

Het uitgangspunt bij de trainingen is dat de handler en de hond een unieke combinatie is. De training is hierop gebaseerd, iedere combinatie heeft zijn eigen aanpak in de training.